Autoškola Gold automobili

B kategorija

Motorna vozila, osim vozila AM, A1, A2, A, F i G kategorije čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg i koja su dizajnirana i konstruirana za prijevoz ne više od 8 putnika, ne računajući sjedalo za vozača; motorna vozila ove kategorije mogu biti u kombinaciji s priključnim vozilom čija najveća dopuštena masa ne prelazi 750 kg.

Ne dovodeći u pitanje odredbe propisa o tipnom odobrenju vozila o kojem je riječ, motorna vozila u ovoj kategoriji mogu se kombinirati s priključnim vozilom čija je najveća dopušten a  masa veća od 750 kg, pod uvjetom da najveća dopuštena masa ove kombinacije vozila nije veća od 4250 kg. U slučaju da je najveća dopuštena masa takve kombinacije vozila veća od 3500 kg, takvom kombinacijom vozač može upravljati samo nakon što je položio ispit za tu kombinaciju vozila iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom.

Minimalna starosna dob za upis u autoškolu je 17,5 godina, a ispit iz vožnje se polaže sa navršenih 18 godina.
upiši se

A kategorija

Motocikli sa ili bez bočne prikolice

Motorna vozila na tri kotača čija snaga nije veća od 15 kW

Minimalna starosna dob za kategoriju A je 24 godine, odnosno 20 godina ukoliko vozač ima vozačku dozvolu za upravljanje vozilom A2 kategorije najmanje dvije godine.  Minimalna starosna dob za vozilo na tri kotača A kategorije je 21 godinu
upiši se

A1 kategorija

Motocikli sa ili bez bočne prikolice, radnog obujma motora do 125 cm3 i snage motora odnajviše 11 kW i odnosom snage i mase koji ne prelazi 0,1 kW/kg.

Motorna vozila na tri kotača čija snaga nije veća od 15 kW

 Minimalna starosna dob za polaganje je 16 godina
upiši se

A2 kategorija

Motocikli sa ili bez bočne prikolice čija snaga ne prelazi 35 kW i čiji omjer snaga/masa ne prelazi 0,2 kW/kg, a ne potječu od vozila čija je snaga dvostruko veća i više.

Minimalna starosna dob za polaganje je 18 godina

Motocikli sa ili bez bočne prikolice, radnog obujma motora do 125 cm3 i snage motora od najviše 11 kW i odnosom snage i mase koji ne prelazi 0,1 kW/kg.

Motorna vozila na tri kotača čija snaga nije veća od 15 kW

Minimalna starosna dob za polaganje je 16 godina
upiši se
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram